Esnafın kapısı hep açık kalsın diye Şekerbank'tan
TESK iş birliği

                                                                                                                                                                                                                          03.02.2024

Şekerbank, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) ile “Kapımız Esnafa Açık” platformu kapsamında esnafa özel avantajlar içeren yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. TESK ve Şekerbank arasında imzalanan iş birliği çerçevesinde avantajlı faiz oranları, 36 aya varan vade ve 3 ay anapara ödemesiz dönem fırsatıyla esnafın finansal ihtiyaçlarına uygun koşullarla çözüm sunuluyor.


Şekerbank, esnafın kapısı hep açık kalsın diye oluşturduğu “Kapımız Esnafa Açık” platformu kapsamında Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) ile daha önce gerçekleştirmiş olduğu iş birliğini esnafa özel avantajlarla yeniden hayata geçirdi. İş birliği protokolü Şekerbank Bireysel, İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu ile TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken arasında TESK Genel Merkezi’nde düzenlenen bir törenle imzalandı. Banka, iş birliği ile birbirinden avantajlı ürün ve hizmetlerini tüm Türkiye’deki konfederasyon üyesi esnafın hizmetine sunacak.  

Şekerbank, protokol kapsamında TESK üyesi esnaf müşterilerinin 100 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyacını 36 aya varan vade, 3 ay anapara ödemesiz dönem seçeneği ve avantajlı faiz oranları ile karşılayacak. Banka iş birliği ile eş zamanlı olarak esnaf müşterilerinin işinin başından ayrılmadan bankanın mobil uygulaması Şeker Mobil üzerinden kolaylıkla kredi başvurusu yapabilmesine de olanak sağlayacak. Ayrıca kampanya çerçevesinde esnafa EFT, havale ve FAST işlemleri ücretsiz sunulurken, uzaktan dijital olarak müşteri olan yeni esnaf müşteriler 12 ay POS aidat bedelinden de muaf tutulacak. 

Tuğbay Kumoğlu: “Esnafımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
Şekerbank Bireysel, İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu şunları söyledi: “Geniş meslek gruplarını kapsayan yaklaşık 2,5 milyonu aşkın üyesi bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinin esnafımız için verimli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Müşterilerini anlayan ve her koşulda müşterilerinin yanında yer alan bir banka olarak, esnafımızın hayatını kolaylaştırmak için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” 

Palandöken: “Bu destek paketinin ilerleyen zaman içerisinde daha da artırılarak esnafımızın işlerini büyütmesine katkı sağlamasını umuyoruz”
İş birliği protokolü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise: “Konfederasyonumuz Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütlerinden biridir. Esnaf ve sanatkarlara verilecek her değer bizim için önemli. TESK olarak esnaf ve sanatkarlarımıza fayda ile birlikte ek avantajlar sağlayan iş birliklerinin her zaman destekçisiyiz. Esnaf ve sanatkarları desteklemek ekonomiye önemli bir katma değer sağlayacaktır. Bu kapsamda, Şekerbank ile gerçekleştirdiğimiz ve esnaflarımıza özel avantajlar sunan bu iş birliğinin esnafımız için önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu destek paketinin ilerleyen zaman içerisinde daha da artırılarak esnafımızın işlerini büyütmesine katkı sağlamasını umuyor, iş birliğimizin esnafımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Şekerbank yöneticilerine ve çalışanlarına destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.